Veteraanien MM-kisat Vuokatissa - Vihdin Viestin miehet toivat Suomelle värisuoran jo avauspäivänä

13.2.2024

Jukka Palon ja Kalle Rytkösen avauspäivä nappiin.

Kylmän kelin koettelemat Veteraanien MM-hiihdot saatiin kilpailujen osalta vihdoin ja viimein käyntiin tiistaina 13.2.2024  Koska keli säilyi edelleen varsin viileänä, kilpailumatkat lyhennettiin alkuperäisistä 5/10 km matkoista 3/5 km matkoiksi.

Ensimmäisenä laitettiin käyntiin perinteisen tyylin kilpailut yhteensä 23:ssa eri sarjassa. Järjestävä maa Suomi esiintyi vahvasti ja nappasi kultaa 18:ssa sarjassa. M02 sarjassa Vihdin Viestin Jukka Palo hiihti taktisesti viisaan hiihdon ja vei kullan ajalla 11.53,8. Marginaalia jäi reilu kaksi sekuntia.

Alle tunti viimeisen perinteisen tyylin lähdön jälkeen polkaistiin vapaan tyylin kilpailut käyntiin. Vapaalla tyylillä voittajia tuli yhteensä seitsemästä eri maasta. Koska tämän päivän kilpailuissa oli mahdollista osallistua sekä perinteisen että vapaan tyylin kilpailuihin, antoi se mahdollisuuden taistella jopa tuplamaailmanmestaruudesta. Näin kävikin yhteensä viidessä sarjassa. Ei kuitenkaan M02 sarjassa. Jukka Palo taipui 2,4 sekunnin marginaalilla hopealle, niinikään Vihdin Viestin väreissä hiihtäneen Kalle Rytkösen varmistaessa värisuoran 1,6 sekuntia Jukan kannoilla.

Keskiviikkona 14.2. ohjelmassa on viestit.